درزمان طراحی یک شبکه سوالات متعددی مطرح میشود:
برای طراحی یک شبکه باید از کجا شروع کرد؟
چه پارامترهایی را باید در نظر گرفت؟
هدف از بر پاسازی شبکه چیست؟
انتظار کاربران از شبکه چیست؟
آیا شبکه موجود ارتقاء میبابد و یا یک شبکه از ابتدا طراحی میشود؟
چه سرویس ها و خدماتی برروی شبکه ارائه خواهد شد؟
به طور کلی قبل از طراحی فیزیکی یک شبکه کامپیوتری ، ابتدا باید خواسته ها شناسایی و تحلیل شوند ، مثلا در یک کتابخانه چرا قصد ایجاد یک شبکه راداریم و این شبکه باید چه سرویسها و خدماتی را ارائه نماید.
برای تامین سرویسها و خدمات مورد نظر اکثریت کاربران ،چه اقداماتی باید انجام داد؛
مسائلی چون پروتکل مورد نظر برای استفاده از شبکه ، سرعت شبکه و از همه مهمتر مسائل امنیتی شبکه ، هریک از این ها باید به دقت مورد بررسی قرارگیرد.
مزایای استفاده از شبکه محلی یا LAN
استفاده مشترک از منابع :
استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه ،بدون توجه به محل جغرافیایی منابع را استفاده از منابع مشترک گویند.
کاهش هزینه:
متمرکز نمودن منابع و استفاده مشترک از آنها و پرهیز از پخش آنها در واحدهای مختلف و استفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را در پی خواهد داشت .
قابلیت توسعه :
یک شبکه محلی میتواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد و تبدیل به یک شبکه بزرگتر شود . در اینجا هزینه توسعه سیستم هزینه امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای گسترش شبکه مد نظر است.
ارتباطات:
کاربران میتوانند ازطریق نوآوریهای موجود مانند پست الکترونیکی،نرم افزار چت سازمانی و یا دیگر سیستم های اطلاع رسانی پیغام هایشان را مبادله کنند ؛ حتی امکان انتقال فایل نیز وجود دارد .
گروه فناوری اطلاعات وی ساپ ایت با توجه به دارا بودن یک شبکه و زیرساخت سالم که اساس کار سرویسها و کیفیت مطلوب آنها می باشد نه تنها خود راسا اقدام به طراحی شبکه و یا ارتقای آن برای مشتریان خود می نماید بلکه با توجه به اهمیت این موضوع برای تمامی عزیزانی که هنوز هم به جمع مشتریان ما نپیوسته اند اقدام به بررسی رایگان المانهای سرعت و پایداری شبکه در شبکه های محلی می نماید.
شبکه های گسترده (WAN (WIDE AREA NETWORK
اتصال شبکه های محلی از طریق خطوط تلفنی،کابلهای ارتباطی ماهواره و یا دیگر سیستمهایی مخابراتی چون خطوط استیجاری در یک منطقه بزرگتر را شبکه های گسترده WAN گویند.در این شبکه کاربران یا رایانه ها از مسافتهای دور و ازطریق خطوط مخابراتی به یکدیگر متصل میشوند. کاربران هر یک از این شبکه ها می توانند به اطلاعات و منابع به اشتراک گذاشته شده توسط شبکه های دیگر دسترسی یابند.
ازاین فناوری با نام شبکه های راه دور (Long Haul Network) برده میشود. بزرگترین ومهمترین شبکه گسترده ،شبکه جهانی اینترنت می باشد.
کاربرد شبکه های گسترده
شبکه های گسترده WAN در واقع برای متصل کردن شبکه های محلی LAN ،یاشبکه های متوسط WAN به یکدیگر استفاده میشوند. بنابراین کاربران و رایانه های یک مکان میتوانند با کاربران و رایانه هایی در مکانهای دیگر در ارتباط باشند.
بعضی شبکه های گسترده WAN برای یک شرکت یا نهاد ویژه طراحی و پیادهسازی میشوند و خصوصی می باشند. اما اکثر شبکه های گسترده WAN دیگر به وسیله سرویس دهنده گان اینترنت (Internet service providers) پیادهسازی میشوند تا شبکههای محلی شرکتها ،سازمانها یا شبکه های متوسط MAN را به اینترنت متصل کنند.
مزایای شبکه های گسترده
نداشتن محدودیت فاصله،قابلیت اتصال شبکه های LAN به یکدیگر،قابلیت ارسال اطلاعات به کشورها و قاره های دیگر
دارا بودن رسانه انتقال قدرتمند(POWERFUL TRANSMISSION MEDIUM):
در واقع مهمترین مزیت هر شبکه های گسترده WAN این است که (Powerful transmission medium) قدرتمند داشته باشند .در واقع حوزه رقابت اکثر سرویس دهنده های اینترنت (ISP) در همین مورد است.
اغلب جهت پیادهسازی شبکههای گسترده از «خطوط استیجاری» استفاده میشود. در هر انتهای خط اجارهای یک دستگاه «مسیریاب» قرار داده میشود که از یک طرف به شبکه محلی آن سمت و از طرف دیگر بهوسیله یک هاب به آن سوی شبکه گسترده متصل است. خطوط استیجاری میتواند بسیار گران باشند. همچنین شبکههای گسترده میتوانند بجای استفاده از آنها با استفاده از روشهای به صرفهتر «راهگزینی مداری» و «راهگزینی بسته» پیادهسازی شوند. «قرارداد»های شبکه مانند قرارداد مجموعه پروتکل اینترنت وظایف انتقال و آدرسدهی را برعهده دارند. قراردادهایی مانند «انتقال بسته بر سونت/اسدیاچ» (Packet over SONET/SDH)، «حالت انتقال ناهمگام» (ATM)، «راهگزینی برچسب چندقرارداری» (MPLS)، «رله فریم» (Frame Relay) اغلب بهوسیله سرویس دهندهها استفاده میشوند تا لینکهایی که در شبکههای گسترده استفاده میشوند را تامین کنند. قرارداد X.۲۵ یکی از قراردادهای اولیه مهم شبکههای گسترده بودهاست و اغلب از آن به عنوان پدربزرگ قرارداد «رله فریم» یاد میشود، چراکه امروزه هنوز بسیاری از اصول و وظایف بنیادی پروتکل X.۲۵ با اعمال تغییراتی که جهت بروز درآوردن آن صورت گرفته در قرارداد «رله فریم» بکار میرود.
مراحل انجام پروژه شبکه های گسترده در گروه فناوری اطلاعات وی ساپ ایت
- - مشاوره و بازدید از سایتهای مختلف پروژه
- - امکان سنجی دیتا ، درگاه ها ، سرویسهای موجود و پهنای باندلازم
- - برسی بهترین نوع پروتوکل ارتباطی pptp , L2TP , IPIP ,....
- - تشخیص منابع سخت افزاری و نرم افزاری لازم
- - طراحی کامل مستندات پروژه جهت تصویب و عقد قرارداد
- - اجرای پروژه طبق مستندات
- - دوره سه ماهه گارانتی جهت تست و رفع عیوب احتمالی